Fitxa Activitat \

Descripció, lloc, data, horari...

CICLE DE REFUGIATS

Activitat: Juvenil, Cooperació i solidaritat
Informació: Durant mes de juny té lloc a la ciutat el CICLE DE PERSONES REFUGIADES, on ocupem espais de la ciutat amb exposicions i diferents activitats relacionades amb la realitat que viuen milers de persones d’arreu del món.
Des del 2001 les Nacions Unides va declarar el 20 de juny el Dia Mundial de les Persones Refugiades, es per això, que cada juny intentem no deixar en el oblit el que estan patint els refugiats i refugiades, prenent consciència de que nosaltres tenim molt a dir i a fer.
En l’actualitat presenciem els nivells de desplaçament més alts mai registrats; una xifra sense precedent de 68,5 milions de persones a tot el món s’han vist obligades a fugir de les seves llars, entre elles hi ha gairebé 25,4 milions de persones refugiades, més de la meitat menors de 18 anys.
A més, s’estima que hi ha 10 milions d’apàtrides als qui se’ls ha negat una nacionalitat i accés a drets bàsics com a educació, salut, ocupació i llibertat de moviment.
Des del Departament de Solidaritat i Cooperació juntament amb entitats, biblioteques i escoles oferim un programa on tota la ciutadania pot conèixer i sensibilitzar-se amb aquesta situació de crisi mundial.
Les escoles de primària tenen més de 25 tallers programats amb la participació de més de 800 estudiants.
D’altra banda, us convidem a que participeu en aquest cicle visitant exposicions programades a les biblioteques de la ciutat durant el mes de juny i a la obra de teatre programada en el Patronat

Quan: Fins el 30 de juny
Organitza: DEPARTAMENT DE JOVENTUT

Dades del lloc


PATRONAT CULTURAL I RECREATIU
Adreça: C/ de Mossèn Jacint Verdaguer, 52
Barri: Centre
Telèfon: 93 377 02 29
Email: info@pcr.cat
Web: http://www.pcr.cat/