Fitxa Activitat \

Descripció, lloc, data, horari...

Acte de recordatori de la riuada de 1971.

Activitat: Cultural, Patrimoni cultural
Informació: La nit del 20 al 21 de setembre de 1971, el riu Llobregat es desbordà i inundà els barris Centre, Riera i Almeda de Cornellà de Llobregat, deixant al seu pas desenes d’habitatges destruïts i milers de persones afectades. Cinquanta anys després de les inundacions, que van marcar un abans i un després a Cornellà, la ciutat rememora el moment en què els veïns i veïnes van sortir al carrer per ajudar i netejar primer, i per reclamar la canalització del riu Llobregat després.
En record d’aquest fet, L'Avenç de Cornellà, Associació per al Patrimoni Històric i la Cultura, amb el suport de l’Ajuntament, impulsa la col·locació d’un monument que marca les alçades on va arribar l’aigua, una placa a cadascun dels barris afectats, i una petita exposició al carrer que, a través de fotografies, ens mostra les conseqüències de la riuada, i també la solidaritat, la unió del veïnat i la mobilització ciutadana. L’exposició serà itinerant i es podrà veure als diferents barris durant els propers mesos.
La inauguració tant del monument i les plaques com de l’exposició tindrà lloc el dia 21 de setembre a les 19h a al carrer Verge de Montserrat cantonada Rubió i Ors (Biblioteca Marta Mata).
Organitza L’Avenç de Cornellà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Preu: Gratuït
Quan: 21 de setembre
Horari: 19:00h. - 20:00h.
Organitza: DEPARTAMENT DE PATRIMONI CULTURAL

Dades del lloc


C/ DE LA VERGE DE MONTSERRAT,
Barri: Riera

Activitats programades en aquest lloc per als propers 7 dies


Activitats programades: 3

Ànim 10 / Grup A / Especial Llera del Riu / Vine a fer esport salut
Combinació de treball cardiovascular (caminar/córrer) seguit de condicionament físic general i escolta musical. Intensitat: Baixa. Punt de Trobada: Passera del riu
Quan: 27 d´ octubre
Horari: 09:30h. - 11:00h.

Ànim 10 / Grup B / Especial Llera del Riu / Vine a fer esport salut
Combinació de treball cardiovascular (caminar/córrer) seguit de condicionament físic general i escolta musical. Intensitat: Baixa. Punt de Trobada: Passera del riu
Quan: 27 d´ octubre
Horari: 11:00h. - 12:30h.

Inscripcions: Visita guiada al riu i plantada d'arbres
Recorregut per l'entorn del riu Llobregat guiats per experts naturalistes. Es plantaran arbres i arbustos propis d'aquest entorn natural.
Preu: Gratuït
Incripcions
Quan: Fins el 05 de novembre
Horari: 00:00h. - 12:30h.