Filtres

   
 • Cornellà
 • Almeda
 • Centre
 • Fatjó
 • Fontsanta
 • Gavarra
 • Lindavista
 • Pedró
 • Riera
 • Sant Ildefons
 • Fora Ciutat
8 activitats.

Conferència inaugural i presentació Llibre “Refugiats Climàtics” a càrrec de Miguel Pajares


Iniciem el programa de la 21a edició de la Fira de la Solidaritat amb la conferència del Miguel Pajares, llicenciat en ciències biològiques i doctor en Antropologia Social, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). Tindrem el plaer de presenciar la presentació del seu darrer llibre “Refugiats Climàtics”; un llibre que s’endinsa al dilema sobre la consideració per les persones refugiades que són expulsades dels seus respectius països per conseqüència del canvi climàtic.
Fira de la Solidaritat per a la Cooperació

Quan: 15 d´ octubre
Hora: 19:30h. - 21:00h.
On: Auditori Sant Ildefons

XXIa Fira de Solidaritat


MOSTRA D’ENTITATS DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ La XXIa Fira de la Solidaritat enguany presenta un programa ple d’actes i activitats, entre elles la mostra d’entitats, un espai on parlar amb les entitats de Cooperació Internacional de Cornellà i conèixer els projectes que treballen arreu del món a través de fotografies, activitats, testimonis, entre d’altres. Les entitats que participaran són: Associació Amic de la Institució Claretiana; Associació Barri Gavarra: Associació Catalana per la Pau; Associació Mirades; Associación de Ciencia y Tecnología Astrolabio; Creu Roja Cornellà de Llobregat; Cornellà Solidari; Fundació Pau i Solidaritat; IPI- Cooperació, Associació Iniciativa Pro Infància; Associació Solidària Gent Teranga; Kawral Sukabe, Lucha contra la pobreza; Fundació Josep Comaposada- Sindicalistes Solidaris; Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador; Catratxhos, Associació de cooperació a Honduras
Fira de la Solidaritat per a la Cooperació

Quan: 23 d´ octubre
Hora: 17:30h. - 20:30h.
On: PL de Catalunya

Punt d'Informació sobre energia a la Mostra d'Entitats de Solidaritat


Tindrà lloc un taller per donar a conèixer l'autoconsum energètic, que anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona. També s'hi podran consultar informacions sobre les tarifes elèctriques i sobre els ajuts i subvencions disponibles en matèria d'eficiència energètica i energies renovables.
Fira de la Solidaritat per a la Cooperació

Quan: 23 d´ octubre
Hora: 17:30h. - 20:30h.
On: PL de Catalunya

Exposició “L’altra lluita contra el canvi climàtic” del CENEAM


Per la XXIa Fira de la Solidaritat i la Cooperació que celebrem la segona quinzena d’octubre a Cornellà, tindrem l’exposició “L’altra lluita contra el canvi climàtic” realitzada pel CENEAM, que estarà exposada a la Biblioteca Central de Cornellà durant els dies de la Fira de Solidaritat. Aquesta exposició mostra la importància de la resposta humana als impactes del canvi climàtic i apropa a qualsevol públic al desafiament de l’adaptació al canvi climàtic. L’objectiu principal és frenar l’escalfament global, però també és imprescindible la resposta humana als impactes, ja evidents, d’un clima més càlid, extrem i incert. Horaris de visita: de dilluns a divendres de 15:30h a 20:30h i de dimecres a dissabte de 10 a 14h.
Fira de la Solidaritat per a la Cooperació

Quan: Fins el 27 d´ octubre
On: Sala Raimon Llort - Biblioteca Central

Exposició: “Les dones alimenten al món”


Per la XXIa Fira de la Solidaritat i la Cooperació que celebrem la segona quinzena d’octubre a Cornellà, tindrem l’exposició “Les dones alimenten el món” d’Entrepueblos, exposada a l’Auditori de Sant Ildefons durant els dies de la Fira de Solidaritat. Les dones són les protagonistes de la sobirania alimentària. L'alimentació és indissociable de la supervivència humana. El seu descobriment i evolució correspon a un llarg procés de recerca i creació històricament encapçalat per les dones. Des de la invenció de l'agricultura, peça clau en aquesta matèria, elles han experimentat hibridant llavors; seleccionant el comestible del no comestible; preservant aliments, inventant i refinant la dietètica, l'art culinari i els seus instruments. Horaris de visita: de dilluns a divendres, de 15:30h a 20:30 h. i dimarts i dissabte, de 10:00h a 14:00h.
Fira de la Solidaritat per a la Cooperació

Quan: Fins el 31 d´ octubre
On: Auditori Sant Ildefons

Exposició “Un món ofegat pel plàstic” de la Fundació Vidas Sostenibles


Per la XXIa Fira de Solidaritat i Cooperació que celebrem la segona quinzena d’octubre a Cornellà, tindrem l’exposició “Un món ofegat pel plàstic” representada per la Fundació Vidas Sostenibles. Estarà exposada a la Biblioteca Marta Mata de Cornellà durant els dies de la Fira de Solidaritat. Aquesta exposició vol transmetre el missatge de la necessitat d’un canvi en el model de producció, distribució i consum. Parla sobre les conseqüències de l’excessiu consum de plàstic d’un sol ús. És una exposició fotogràfica que promou la sensibilització ambiental. Les fotografies i textos que les acompanyen provenen de diverses iniciatives individuals i col•lectives que tenen com a objectiu la preservació d’ecosistemes naturals i la defensa d’un model de consum ètic i conscient. Horaris de visita: de dilluns a divendres de15:30h a 20:30h i dimarts i dissabtes de 10 a 14h.
Fira de la Solidaritat per a la Cooperació

Quan: Fins el 31 d´ octubre
On: Biblioteca Marta Mata (BMM)

Exposició “Viure Defensant Drets” de les Brigades Internacionals de Pau


Per la XXIa Fira de la Solidaritat i la Cooperació que celebrem la segona quinzena d’octubre a Cornellà, podrem veure l’exposició “Viure defensant drets” al Centre Cívic de Sant Ildefons. Vint relats gràfics per la defensa dels Drets Humans que realitzen un merescut reconeixement a totes aquestes persones, organitzacions i comunitats que, fent front a escenaris de violència i contextos adversos, treballen dia a dia per la promoció dels drets civils, polítics, econòmics, socials, culturals i ambientals. Són vint experiències de defensors/es de drets humans ubicats en cinc països: Mèxic, Hondures, Guatemala, Colòmbia i Palestina. Es pretén donar visibilitat a les seves lluites, les seves demandes, els riscs als que s’enfronten i a les iniciatives col•lectives que han configurat per a fer-los-hi front. Horaris de visita: de dilluns a divendres de 8:30h a 14:30h i de 15:30h a 21:30h
Fira de la Solidaritat per a la Cooperació

Quan: Fins el 31 d´ octubre
On: Centre Cívic Sant Ildefons

Gimcana Solidària per a la XXIa. Fira de Solidaritat i Cooperació


Del 15 d’octubre al 31 d’octubre es podrà realitzar la Gimcana Solidària per tota la ciutat: amb un total de set torretes repartides per Cornellà on a cada una hi haurà una activitat diferent. Com es pot participar? 1. Inscriu-te a la pàgina web de la Gimcana Solidària 2. Busca els 7 codis QR repartits per la ciutat. 3. Pots començar per la prova que vulguis, escaneja el QR, realitza la prova i passa a la següent. 4. Completa al menys 5 de les 7 proves i podràs aconseguir diversos obsequis que ajudaran a preservar el medi ambient. Les activitats de les torretes estaran repartides en els següents llocs: - Parc de Can Mercader - Plaça de Catalunya - Riu Llobregat - Mercat de Sant Ildefons - Viaducte de la Renfe/Hisenda - Re-parada del carrer dels Catalans, número 70 de Cornellà. - Plaça de L’Esglèsia
Fira de la Solidaritat per a la Cooperació

Quan: Fins el 31 d´ octubre
On: Espai ciutat