Fitxa Activitat \

Descripció, lloc, data, horari...

Exposició "Madagascar. Els colors d'Àfrica"

Activitat: Cultural, Infantil, Biblioteques i lectura
Informació: Artista: Elena Losada.
L'agost del 2017 vaig fer un viatge de 20 dies a Madagascar, gran part de la ruta es feia en 4x4 a causa del mal estat de les carreteres i passàvem moltes hores mirant el paisatge. Em van impressionar molt els diferents colors vermells de la terra i la manera com s'ajuntaven el blau del cel i els verds dels camps de conreu. Un cop vàrem arribar a Cornellà vaig començar a treballar les fotografies digitalment per aconseguir "taques" de colors, sense deixar rastre de les cases, persones i objectes que formaven el paisatge de la fotografia original. No m'interessava saber què és allò que es veu amb el sentit de la vista, m'interessava captar l'essència, percebre uns colors que et transportessin a l'Àfrica. La exposició consta de 8 obres i s'acompanyaria amb un llibre de fotografies del viatge a Madagascar en les que estan inspirades les obres.

El dia de la inauguració es farà un taller de creativitat. Demaneu més informació a la mateixa biblioteca.
Quan: Fins el 22 de setembre
Organitza: BIBLIOTECA SANT ILDEFONS

Més informació

Dades del llocBIBLIOTECA SANT ILDEFONS (BSI)
Adreça: Pl Carles Navales, s/n (C/ Almogavers)
Barri: Sant Ildefons
Telèfon: 93 471 12 42
Email: calvobn@diba.cat
Web: http://www.cornella.cat/biblioteques/ca/index.asp


Activitats programades en aquest lloc per als propers 7 dies


Activitats programades: 8

HISTÒRIA I CINEMA
“Armistici”
Aquest novembre commemorem el centenari del final del primer gran conflicte bèl·lic mundial. L'herència de la Gran Guerra (1914-1918) és molt diversa. En termes demogràfics va significar la pèrdua de prop de deu milions de vides humanes i vint milions de ferits. Políticament va suposar una veritable sotragada per a la política internacional i la Vella Europa imperial. Novament, la història i el cinema es complementen i ens permeten compartir una mirada crítica gràcies a l'obra cinematogràfica de grans directors com Jean Renoir, Stanley Kubrick, David Lean o Charles Chaplin. A càrrec de Xesco Montañez i Eduard Ortuño (historiadors i cinèfils)
Quan: 16 de novembre
Horari: 18:30h. - 20:30h.

Presentació del còmic “Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua”
Quan: 21 de novembre
Horari: 19:00h. - 20:30h.

CLUB DE LECTURA “Literària”
Ens retrobem amb els membres del Club ‘Literària’ per comentar la novel·la Mirall trencat, de Mercè
Rodoreda,
Quan: 22 de novembre
Horari: 19:00h. - 20:30h.

Exposició "Arthus Trivium"
Exposició sobre el còmic de Raule (guió) i Landa (dibuix). Situat a França l’any 1565. Fa una dècada que el metge i astròleg Nostradamus va publicar Les profecies. Des de llavors, la seva reputació no ha parat de créixer. Els seus tres joves deixebles, Arthus Trivium, Angélique Obscura i Angulus Dante, viatjaran en el seu nom pel país per ocupar-se dels enigmes que ni la religió ni la ciència poden resoldre.

Dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h, i dimarts i dissabtes de 10 a 14h
Quan: Fins l' 01 de desembre

Exposició “Refugiados, viñetas solidarias”
L’horror de la guerra no té límits. Qualsevol atrocitat que s’imagini està succeint o ho ha fet en algun moment i lloc del món, això és segur. Més de seixanta autors units en aquesta iniciativa que pretén recaptar fons per l’ONG Save the Children i el seu programa d’ajuda a les persones refugiades.

Dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h, i dimarts i dissabtes de 10 a 14h
Quan: Fins l' 01 de desembre

Exposició: “Arthus Trivium”
34a MOSTRA DE CÒMIC
Mostra sobre el còmic de Raule (guió) i Landa (dibuix), “Arthus Trivium”. Obrir qualsevol dels seus àlbums ens fa adonar que estem davant d’una de les apostes gràfiques més potents de l’actualitat, amb uns gràfics que omplen les pàgines amb una paleta restringida i una història d’estructura ben encaixada.
En aquesta exposició podreu admirar part del procés creatiu dels seus autors, Raule i Landa, i tindreu l’oportunitat d’apropar-vos a les aventures d’Arthus Trivium, un dels tres deixebles del mestre Nostradamus, que viatjaran pel país en el seu nom per ocupar-se dels enigmes que ni la religió ni la ciència poden resoldre. A més, podreu demanar en préstec exemplars de la saga a la Biblioteca. Mencions: els autors Raule i Juan Luis Landa + editorial Norma Cómics
Accés lliure
Quan: Fins l' 01 de desembre

Exposició: “Refugiados, viñetas solidarias”
34a MOSTRA DE CÒMIC
Exposició: “Refugiados, viñetas solidarias”
“L’horror de la guerra no té límits". Qualsevol atrocitat que s’imagini està succeint o ho ha fet en algun moment i lloc del món, això és segur”. Més de seixanta autors units en aquesta iniciativa que pretén recaptar fons per l’ONG Save the Children i el seu programa d’ajuda a les persona refugiades.Mencions: plataforma Spaceman Project / ONG Save the Children
Quan: Fins l' 01 de desembre

1a Mostra d’Il·lustració Infantil: Artistes del futur
La Mostra del Còmic no només difon i promociona el gènere del còmic des del punt de vista editorial, sinó que vol animar a la creació i estimular als artistes del futur. És per això que ha convocat a participar als infants de la nostra ciutat en una exhibició col·lectiva a la que cadascú ha pogut aportar un dibuix. Us animem a admirar les seves obres plenes de talent i imaginació. Adreçat a tots els públics.
Quan: Fins l' 01 de desembre