Fitxa Activitat \

Descripció, lloc, data, horari...

L’hora de filosofar. L’amor

Activitat: Cultural, Juvenil, Biblioteques i lectura
Informació: Si teniu inquietud per saber, per reflexionar sobre el que passa al nostre entorn, per intercanviar opinions i maneres de pensar amb altres persones envers a diferents temes, no us podeu perdre aquest nou cicle de filosofia.

La primera sessió d’aquest cicle estarà dedicada a l’Amor. El sentit comú ens diu que qualsevol ésser humà mínimament sensible pot saber el que és l’amor. L’amor dels familiars, dels amics, de la parella... semblen fins i tot el sentit de l’existència. Ara bé, que se n’ha dit des de la Filosofia? Des d’Heràclit a Hannah Arendt, sabem que homes i dones que s’han dedicat a la filosofia han pensat l’amor. Però, és possible una “filosofia de l’amor”? Podem pensar de forma crítica i conceptual quelcom tan intens en les nostres vides? Al llarg de la xerrada es mirarà de respondre a aquestes qüestions.
A càrrec de Joan Morro (professor de filosofia)
Adreçat a públic jove i adult

Quan: 14 de febrer
Horari: 19:00h. - 20:30h.
Organitza: DEPARTAMENT DE PATRIMONI CULTURAL

Dades del llocBIBLIOTECA CENTRAL DE CORNELLÀ (BCC)
Adreça: C/ de Mossèn Andreu, 15
Barri: Gavarra
Telèfon: 93 376 01 11
Fax: 93 376 09 00
Email: b.cornella.c@diba.cat
Web: http://www.cornella.cat/biblioteques/ca/index.asp


Activitats programades en aquest lloc per als propers 7 dies


Activitats programades: 4

Club de Lectura: Hotel Lutecia, d’Empar Fernández
L’escriptora cornellanenca i conductora del Club de Lectura dels dimecres, Empar Fernández, ens porta la seva darrera obra, Hotel Lutecia, una commovedora història que ens portarà del París alliberat a la Provença francesa i d'allí a l'Espanya franquista. Uns personatges inoblidables, obstinats en la lluita per refer les seves vides i marcats pel record dels interminables matins d’angoixant espera a l'Hotel Lutecia

A càrrec d’Empar Fernández (autora local i conductora literària)

Quan: 21 de febrer
Horari: 19:00h. - 20:30h.

Poetry Slam
El Poetry Slam és un estil de poesia urbana d’origen americà que pretén apropar la poesia al carrer.
Dos poetes (slammers) i tres minuts per recitar les seves pròpies poesies, són els principals ingredients d’aquesta disciplina cada cop més estesa en el nostre país. A la Biblioteca Central us hem preparat una programació ben àmplia perquè tingueu ocasió de gaudir d’aquest espectacle.
I per anar obrint boca, començarem amb els slammers Isa Garcia i Iñaki Nazabal, un espectacle que no us deixarà indiferents, us hi esperem!

A càrrec d’Isa Garcia i Iñaki Nazabal (slammers)
Adreçat a públic jove i adult

Sessions quinzenals a la Biblioteca Central

Quan: 22 de febrer
Horari: 19:00h. - 20:30h.

Presentació del llibre “Ya estamos solos mi corazón y el mar”
L’autora cornellanenca María José Ramos presenta el seu llibre “Ya estamos solos mi corazón y el mar”. Presentació de l’acte a càrrec de l’autora; acompanyada de l’editor, José Membrive i Fina Palomares, filòloga. L'autora fa un homenatge senzill al gran poeta Antonio Machado i a les persones que, com ell, van haver de deixar-ho tot i sortir a l'exili. Són onze contes, narrats per diferents personatges, que donen testimoni de com els va marcar la seva trobada amb el poeta.
Quan: 26 de febrer
Horari: 19:00h.

Documental del mes: L’hora dels deures (2016), de Ludovic Vieuille
La intel•ligència d’un nen es mesura a partir de la seva habilitat per fer els deures que li imposen des del col•legi? Com això pot afectar a la seva autoestima i al seu futur desenvolupament emocional? Una petita perla cinematogràfica que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill amb el simple fet de dedicar una estona per fer els deures amb ell.


Quan: 28 de febrer
Horari: 18:30h. - 20:00h.